Dovlecel "in carpione"

"In carpione" este denumirea pe care o dau piemontesi(locuitorii din piemonte,regiune din N-V Italiei) produselor marinate in otet,vin alb,condimente.Ei pun "in carpione" dovlecei prajiti,vinete,hamsii prajite...etc.Orice ai pune "in carpione" trebuie lasat sa se marineze,sa se patrunda bine macar cateva ore.Aceasta reteta este una tipica piemontesa,soacra mea pune cam tot ce prinde "in carpione" :-).Tot ea m-a invatat reteta.
Ai nevoie de :
- dovlecel prajit(sau dovlecel pane)
pentru marinatura:
- 1/2 pahar otet de vin/de mere(nu balsamic)
- 1/2 pahar vin alb
- 2-3 catei de usturoi
- 1/4 ceapa(eu nu pun)
- frunze de salvie proaspete,foi de dafin
- sare,boabe piper
- ulei de masline
Daca v-au ramas dovlecei prajiti de la reteta precedenta(dar nu cred) atunci puteti face aceasta reteta.Pentru a pune "in carpione"(la marinat) dovleceii se pune intr-o cratita otetul,vinul alb,usturoiul taiat felii si ceapa(eu nu am pus)foi de dafin,boabe piper,frunzele de salvie,sare.se lasa sa fiarba cateva minute apoi intr-o tavita se puen un strat de dovlecel prajit,putina marinatura cu frunzele de salvie,usturoi,etc,putin ulei de masline,apoi alt strat marinatura,dovlecei,ulei de masline...pana terminati dovleceii si marinatura.Inainte de a servi lasati totul la frigider cateva ore.Se pastreaza multe zile,sunt perfecti mai ales cu mancarurile grase,carnuri la cuptor.

Commenti