Ciupercute in sos de rosii cu mamaliguta






Aceasta reteta este una dintre preferatele sotului meu.Eu am folosit ciuperci porcesti(de padure)("funghi porcini") pentru ca le adora dar se pot folosi si alte tipuri de ciuperci.
Ai nevoie de :
- 100-150 gr.ciuperci /persoana(dupa placul fiecaruia)
- sos de rosii
- usturoi,sare,piper

Intr-o tigaie cu putin ulei punem putin usturoi taiat felii,se lasa sa parfumeze uleiul incins 10-15 secunde(nu mai mult pentru ca usturoiul se arde si devine amar).Se pune sosul de rosii/bulion/rosii in conserva.Se lasa cateva minute sa mai scada apoi adaugati si ciupercutele taiate dupa preferinta.Se pune capacul si dupa 10-15 minute vor fi gata(depinde si ce tip de ciuperci folositi).
Se servesc cu mamaliguta fierbinte si patrunjel tocat marunt deasupra.


Commenti

  1. O portie calda si pentru mine... As minca non stop ciupercute... iar cu sosulet si mamaliguta calda sint un deliciu...

    RispondiElimina

Posta un commento