Aceasta reteta este una dintre preferatele sotului meu.Eu am folosit ciuperci porcesti(de padure)("funghi porcini") pentru ca le adora dar se pot folosi si alte tipuri de ciuperci.
Ai nevoie de :
- 100-150 gr.ciuperci /persoana(dupa placul fiecaruia)
- sos de rosii
- usturoi,sare,piper
Intr-o tigaie cu putin ulei punem putin usturoi taiat felii,se lasa sa parfumeze uleiul incins 10-15 secunde(nu mai mult pentru ca usturoiul se arde si devine amar).Se pune sosul de rosii/bulion/rosii in conserva.Se lasa cateva minute sa mai scada apoi adaugati si ciupercutele taiate dupa preferinta.Se pune capacul si dupa 10-15 minute vor fi gata(depinde si ce tip de ciuperci folositi).
Intr-o tigaie cu putin ulei punem putin usturoi taiat felii,se lasa sa parfumeze uleiul incins 10-15 secunde(nu mai mult pentru ca usturoiul se arde si devine amar).Se pune sosul de rosii/bulion/rosii in conserva.Se lasa cateva minute sa mai scada apoi adaugati si ciupercutele taiate dupa preferinta.Se pune capacul si dupa 10-15 minute vor fi gata(depinde si ce tip de ciuperci folositi).
O portie calda si pentru mine... As minca non stop ciupercute... iar cu sosulet si mamaliguta calda sint un deliciu...
RispondiEliminacu placere...si noua ne plac ciupercutele
RispondiElimina