23.10.12

Pane di glutine /Paine din gluten

Ro
In dieta Dukan nu se pot manca (cel putin nu in faza 1 si faza 2) carbohidrati (paste,orez,leguminoase) ,dar se poate consuma glutenul (este o proteina extrasa din faina,prin inlaturarea amidonului).Glutenul se poate gasi in forma de faina de gluten sau sub forma de seitan(care alaturi de tofu sunt unicele proteine vegetale care sunt permise in dieta Dukan-faza 1 si 2).
Ai nevoie de :
- 360 gr. gluten (in faina)
- 90 gr. amidon
- 12 gr.drojdie proaspata(cat o nuca)
- sare
- 270 ml apa calduta
Italiano
Nella dieta Dukan quello che manca sempre e il pane e questa e la seconda ricetta che provo e mi piace tantissimo.
Pane di glutine :
- 360g di glutine di grano
- 90g di farina di soia(io ho usato maizena)
- 1/2 cubetto di lievito di birra fresco
- sale
- 270ml di acqua
Ro
Reteta aceasta de paine am gasit-o pe un grup italian Dukan pe FB,la Roxane Dunkanb .
Seitanul se poate prepara si acasa pornind de la faina normala(cu cat mai mult continut in gluten),se face un aluat (ca de paine) si apoi acest aluat se spala bine cu apa (timp de 40 de minute - 1 ora) pana ramane doar glutenul, aici este o pagina cu multe poze si explicatii (Laura Adamache l-a facut din faina) .Daca ti se pare un proces dificil si lung atunci e mai bine sa folosesti faina de gluten,asa cum am folosit eu (se poate cumpara de la plafar sau se comanda pe internet). Desi este obtinut din grau, seitan-ul nu are nimic in comun cu painea sau faina. Se mai numeste si “carne de grau”, “gluten de grau” sau simplu “gluten”si este unul din produsele de baza pentru vegetarieni.
Glutenul se gaseste in orice tip de paine cumparat (printre alte ingrediente),cu cat painea contine mai mult gluten cu atat acea paine va fi mai voluminoasa,pufoasa ; cu cat painea va contine mai putin gluten ,cu atat mai "indesata" va fi.
Amestecati amidonul cu glutenul,iar in apa calduta dizolvati drojdia si adaugati-o peste amidon si gluten.Mestecati totul bine,apoi  puneti aluatul pe masa si framantati-l bine.Dupa cateva minute puteti sa-l puneti la dospit pana isi dubleaza volumul.Din nou va trebui sa framantati bine aluatul,apoi puneti-l intr-o tava (eu am folosit o forma de cozonaci) si din nou la dospit pana isi dubleaza volumul.Cand a dospit se pune in cuptor la 180°C 30-40 minute,(eu am pus mai intai la 160 °C apoi am ridicat la 180°C).
Italiano
Questa ricetta l'ho trovata in un gruppo Dukan ,su FB, la ricetta e di Roxane Dunkanb
 Mischiare le 2 farine con il sale, sbriciolare il panetto di lievito nel acqua tiepida e impastare per almeno 5 minuti tirando e allungando,mettere in forno spento con sopra canovaccio per oltre 1 ora a lievitare.Dopo che ha radoppiato il volume lavorare di nuovo e lasciare a riposare per altri 15min .Infornare in forno caldo a 160°C per 20min e poi altri 20 minuti a 180°C ,e dopo lasciare raffreddare.
 

4 commenti:

  1. Buna seara,
    Vreau sa stiu va rog frumos, daca aceasta paine o pot face si l masina de facut paine?
    Va multumesc

    RispondiElimina
  2. Hello... Thanks for this reference... Love detox..
    smart detox fiforlif gasa foredi

    RispondiElimina
  3. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

    RispondiElimina
  4. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all Iíll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

    RispondiElimina

Si è verificato un errore nel gadget