17.10.12

Maionese/Maionezà Dukan

 
Ro
Ai nevoie de :
- 1 galbenus
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita mustar Dijon(fara zahar,amidon)(optional)
- sare,piper
- ulei de parafina ,pana la  100 ml pentru fiecare galbenus folosit.
Italiano
Ingredienti:
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaino di aceto
- 1 cucchiaino senape di Dijon(senza zucchero,etc)(optional)
- sale,pepe
- olio di parafina ,fino a 100 ml per ogni tuorlo usato
Ro
Mai nou,de cand facem dieta Dukan am descoperit in cartea lui maioneza Dukan.Se face ca si maioneza normala doar ca in loc de ulei de floarea soarelui se foloseste ulei de parafina(se cumpara de la farmacii,este incolor,inodor).
Maioneza este foarte simpla si credeti-ma ca la final nu veti face diferenta intre maioneza Dukan si maioneza normala...la gust e usor diferita datorita faptului ca uleiul de parafina  nu are gust si nici miros,deci maioneza nu va avea miros de...ulei :-).Este foarte buna la toate preparatele unde se foloseste maioneza normala,are aceiasi consistenta. Eu am folosit o parte din aceasta maioneza,(cam o lingura mare) pentru o salata de vinete,cu o alta parte am facut  pentru sotul meu un sos tonat . Zilele urmatoare voi face salata beof si rosii umplute cu restul din aceasta maioneza. Nu exagerati cu acest ulei ,calculati cam 15-20 ml de ulei de parafina/zi .Unica neplacere este ca daca o folositi in cantitati  mari are efect  laxativ .
Daca doriti sa aveti o cantitate mai mare de maioneza folositi mai multe galbenusuri la aceiasi cantitate de ulei,veti obtine o maioneza cu mai putin  ulei dar cu mai multe galbenuse.
Intr-un castron pui galbenusul pisat bine(eu il trec prin sita de ceai sa nu ramana bucati mari),pui mustarul,otetul,sare,piper si cate putin ulei de parafina ,mestecand incontinuu.
 Italiano
Da quando facciamo la dieta Dukan abbiamo scoperto nel suo libro la maionese Dukan.Si prepara come una normale maionese,sostituiamo solo l'olio normale con quello di parafina(si compra nelle farmacie,e inodore,incolore,insapore).E molto buona per tutte le ricette dove devi usare la maionese.Io ho usato una parte per un'insalata,una parte per un po di salsa tonnata e nei prossimi giorni farò involtini di prosciutto con l'insalata russa e pomodori ripieni con tonno e maionese :-).Non essagerate però con questo olio,calcolate max.15-20 ml olio/giorno.
Mettere in una ciotola il tuorlo con sale e pepe e 1 cucchiaino di aceto. Aggiungete l'olio di parafina  goccia a goccia,mescolando continuamente fino a quando otenete la consistenza desiderata.Se volete potete anche usare 1 cucchiaino di senape di dijon(senza zucchero).

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