22.10.12

Dolce Dukan con la crema pasticcera/Prajitura Dukan cu crema de vanilie

 
Ro
Incercand sa gasesc retete cat mai gustoase care sa fie Dukan si facand n retete ,ajung sa inventez cate una in functie de ce am prin casa,atunci cand cele gasite nu mi se par ok.Aceasta reteta initial vroia sa fie doar un simplu blat cu creama deasupra si bezea,dar nu am mai avut albusuri pentru bezea si imi iesise prea mult blat(eu am tava de cuptor mare)asa ca...
Italiano
Provando a trovare ricette gustose per la dieta Dukan e facendo n ricette,arrivo al punto di inventarmi quelcue ricetta con cosa ho in casa,sopratutto quando le ricette fate non mi sembrano ok.Questa ricetta al inizio doveva essere un pan di spanga con la crema e meringa sopra...ma di uova non ne avevo piu e...
Ro
Ai nevoie de :
Pentru blatul cu tarate :
- 250 gr. branza cremoasa(tip quark,cu cat mai putin lichid si cat mai slaba)
- 4 linguri tarate de ovaz
- 4 albusuri batute spuma
- 4 linguri  lapte praf 0% grasimi
- praf de copt sau bicarbonat
- putina sare pentru albusuri
- esenta vanilie
- indulcitor dupa gust
Pentru crema de vanilie:
- 0,7 litri lapte 0% grasimi
- 4 galbenusuri
- 20 gr.amidon
- indulcitor dupa gust
- 4 foi pentru gelatina(sau 8 gr.gelatina)
Pentru blat se amesteca toate ingredientele in afara de albusuri care se bat separat cu un varf de cutit de sare.Se amesteca toate cu albusurile spuma si se pun intr-o tava la cuptor cu foaie de copt sub blat.Lasati la foc mediu (170-180°C) pana 10-12 minute...putin ca-i subtire blatul si riscati sa-l ardeti.Cand s-a racit impartiti blatul in 2 (trebuiesc 2 parti egale care s evor suprapune).
Intre timp faceti crema de vanilie : incalziti laptele cu esenta de vanilie sau bastonas de vanilie daca aveti si indulcitor dupa gust.Intr-un castronas puneti galbenusele si amidonul ,mestecati bine.Separat foile pentru gelatina puneti-le in apa rece.cand laptele e caldut puneti galbenusele cu amidonul cate putin in oala cu laptele caldut ,mestecand incontinuu cu un tel.Aceasta crema este gata cand se ingroasa(sa fiarba cateva minute).Se lasa sa se raceasca putin apoi se pun foile de gelatina(inmuiate intre timp in apa rece),si se mesteca bine.Pentru a asambla prajitura puneti intr-o tava inalta prima jumatate de blat apoi crema de vanile peste blat,se intinde apoi se pune si cealalata jumatate de blat.Se lasa la frigider peste noapte inainte de a fi taiata.
Italiano
Hai bisogno di :
Per il pan di spagna con la crusca:
- 250 gr. formaggio quark
- 4 cucchiai crusca di avena
- 4 bianchi d'uovo
- 4 cucchiai latte in polvere 0% grassi
- lievito per dolci o bicarbonato
- esenza vaniglia
- dolcificante (tic)
Per la crema pasticcera:
- 0,7 litri latte 0% grassi
- 4 tuorli
- 20 gr. maizena
- dolcificante
- 4 fogli gelatina(8 gr.)
Per il pan di spagna mescolate tutti ingredienti trane gli albumi che montate a neve cun un pò di sale.Versate anche gli albumi montati a neve con gli altri ingredienti e mescolate lentamente da su in giu.Mettete l'impasto nella teglia foderata con carta da forno a 180°C per 10-12 minuti.Lasciate rafredare e poi tagliatelo in 2 parti,metta va sotto la crema e metta va sopra la crema.
Fatte la crema pasticcera Dukan : il latte sul fuoco in una pentola con dolcificante(secondo i vostri gusti), in una ciotolina mescolate i 4 tuorli con la maizena e quando il latte e caldo mettete gli tuorli con la maizena ,piano,piano,mescolando bene,lasciate bollire per 4-5 minuti.Nel fratempo avete messo in aqua freda i fogli di gelatina.Quando la crema si e rafredata un pò mettete anche i fogli di gelatina e mescolate bene.
In una teglia alta mettete sotto una delle metta del pan di spagna Dukan ,la crema in mezzo e poi l'altra metta di pan di spagna,lasciate in frigo per tutta la notte prima di tagliarla.
 

5 commenti:

  1. Buna seara!As vrea sa te intreb daca am putea inlocui laptele praf cu amidon sau tarata de grau,pt ca din pacate nu mi-am luat nici pana acum lapte praf,aici nu se gaseste decat online si parca e prea costisitor.Multumesc pt atentie,prajitura juri ca este normala nu dukan.Superr

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  2. Am facut de 2 ori blatul si nu a iesit. Facut pe hartie, a ramas lipita hartia in totalitate si l-am aruncat cu totul. L-am repetat in tava de sticla (impartind in 2 cantitatea pt a iesi 2 foi) si a ramas lipit de sticla (lucru care nu mi s-a intamplat cu nici o alta reteta.

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    1. si mie mi sa mai intamplat sa se lipeasca alte aluaturi de hartia de copt .Incearca sa uzi cu apa hartia de copt si s-o scuturi inainte de a pune hartia in tava .La mine functioneaza asa si calitatea hartiei de copt isi spune cuvantul .

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  3. Interesant si de tinut minte.

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  4. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

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