4.5.12

Varza de Bruxel gratinata la cuptor cu speck si bechamel

Varza de Bruxel nu o prepar prea des,cu toate ca sotului meu ii place simpla,cu parmesan.Reteta am gasit-o aici pe cookaround.com si mi s-a parut imediat o reteta de facut,tocmai cumparasem varza de bruxel si nu vroiam sa o prepar in acelasi mod(simplu,innabusita cu unt si parmesan).Cine nu cunoaste aceasta varza (de fapt verze,fiind vorba de mici verze de dimensiunea unei nuci care cres in numar mare pe tulpina unei verze ...principale :-)) http://it.wikipedia.org/wiki/Brassica_oleracea_gemmifera sau  https://www.google.it/search?q=cavolini+bruxelles&hl=it&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-fqjT-vpK4eo4gTVrbSlCQ&ved=0CJcBELAE&biw=1600&bih=691
Ai nevoie de :
- varza de Bruxel 0,5 kg
- 100 gr speck taiat in felii subtiri(sunculita usor afumata,specifica zonei Alto Adige din Italia(nord)
- 200-300 ml sos bechamel(20 gr.unt,20gr.faina alba,200-250ml lapte,sare,nucsoara)
- 20 gr.unt
- 20 gr. parmesan de ras deasupra
Varza de bruxel se pune la fiert in apa clocotita usor sarata,se lasa 10 minute,se scoate si se lasa deoparte.Intr-o tigaie pui putin unt,tai speckul in felii mici si il pui peste unt,se innabusa putin,apoi pui si varza de bruxel peste speck,si lasi sa se uneasca aromele.Se pune totul intr-o tava de cuptor si se acopera cu sos bechamel.Se da la cuptor 180°C pana se rumeneste deasupra.
Sos bechamel : pune untul intr-o craticioara apoi faina,mesteca incontinuu sa se rumeneasca apoi pui cate putin lapte mestecand continuu pana nu devine un sos cremos.Adauga sare si nucsoara rasa.

Nessun commento:

Posta un commento

Si è verificato un errore nel gadget