3.5.12

Salata Nizzarda/Niçoise

Aceasta salata are origine din Nizza(Costa Azzura,Franta),este o reteta de origine provenzala.Avand ingediente bogate se serveste in locul unui antreu bogat sau ca si mancare unica.Cu toate ca exista o gramada de variante eu am ales pe cea care ne place noua.
Ai nevoie de :
- 2-3 cartofi fierti in coaja
- 2-3 rosii
- 1 castravete
-  praz sau ceapa verde
- 4 oua fierte tari
- o conserva cu ton
- masline negre
- cateva filete de anşoa
- anghinare din conserva(in ulei)(optional,eu am pus)
- frunze de busuioc(optional,eu nu am pus)
- 1 catel de usturoi(optional,eu nu am pus)
- 1 ardei gras rosu (optional,eu nu am pus)
- ulei de masline
- sare,piper
- salata (optional,eu nu am pus)
- fasole verde fiarta(optional eu nu am pus)


Simplu : toate legumele se spala,rosiile se taie felii,la fel si castravetele curatat de coaja se feliaza,ceapa sau prazul se taie felii,ouale se curata de coaja se taie in sferturi,cartofi se curata si se taie cuburi mari,se pun toate ingredientele intr-un castron mare impreuna cu fileurile de anşoa,maslinele,conserva de ton,anghinarele.
Salata este foarte satioasa si va avea mare succes .

2 commenti:

Si è verificato un errore nel gadget