Fagioli all'uccelletto (fagioli e salsiccia)

Aceasta reteta am descoperit-o in Italia si mi s-a parut mai delicata,mai usoara decat unele variante romanesti.Salvia sta bine cu aromele carnatului si fasolea.
Ai nevoie de :
- carnat proaspat(eu am cumparat niste carnati toscani cu ceva condimente inauntru)
- fasole proaspata sau la conserva
- 1 ceapa
-  2-3 catei de usturoi
- frunze de salvie proaspete
- sare,piper
- sos de rosii cateva linguri
Intr-o tigaie rumenesc carnatii pe toate partile,apoi pun cepa tocata marunt si usturoiul ,las sa se rumeneasca 2-3 minute apoi pun si frunzele de salvie,dupa inca 2-3 minute pun si sosul de rosii(sau rosii in conserva,etc) si las sa fiarba incet,cu capacul pus.Apoi pun si fasolea strecurata de lichidul din conserva si spalata putin.Mai las cam 10 minute la foc mic si totul este gata.
Daca vrei sa folosesti fasole uscata(nu din conserva) trebuie sa pui fasolea 12 ore la inmuiat in apa rece,a 2-a zi o fierbi pana devine moale apoi poti sa o folosesti cum doresti tu.

Commenti