Funghi pleurotus con carne di maiale e peperon

Am ales sa folosesc ciupercile pleurotus deoarece nu am gasit altele proaspete,iar acestea sunt foarte carnoase,dar poti folosi orice tip de ciuperci.
Ai nevoie de :
- 500 grame ciuperci
- 500 grame carne de porc(pulpa,muschi)
- 1 ardei rosu
- 2 ardei iuti lungi
- 1 catel de usturoi
- putin ulei(sau unt)
- patrunjel tocat
- sare (sau sos de soia merge la aceasta reteta)
Curatati ciupercile,taiati-le in bucati mari.Carnea se taie cuburi,se pune intr-o tigaie mare cu putin ulei sau unt(eu am folosit un wok),iar cand carnea este rumenita(cam 10minute) se pot pune si ciupercile,ardeiul gras(taiat felii subtiri) si ardeiul iute,se mesteca la foc mare,in maxim 5 minute este totul gata.Puneti sare mai spre final.Nu lasati ca ardeiul sa se coaca prea mult,e mai bun usor crocant.Daca doriti puteti inlocui sarea cu sos de soia.La final puneti putin patrunjel tocat marunt.


Commenti