Minestrone di lattuga e speck


 
 
Imi place ciorba de salata dar nu prepar des deoarece sotul meu uraste orice tip de ciorba(doar rar ciorba de burta o vrea) iar baietelul cu toate ca e mare fan de ciorba nu o prefera avand gustul usor afumat dat de speck(puteti folosi si alta carne afumata,sunculita,kaiser),mie imi place aroma speckului http://www.speck.it/it/speck-alto-adige/consigli-utili.html  .
Ai nevoie de :
- 1 salata medie
- o felie mare si groasa de 1cm de speck(sau alta afumatura/carne/sunculita/kaiser)
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- cateva linguri de smantana
- 2-3 oua crude
- 1 morcov(optional)
- 2-3 linguri de orez
- zeama de supa sau apa 0,5 litri
- sare,piper
In 1 lingura de ulei se rumeneste speckul taiat cubulete sau felii de 3-4 mm,se adauga ceapa si ardeiul,usturoiul,morcovul tocate marunt,se rumenesc 2-3 minute apoi poti pune lichidul(apa sau zeama de supa) cand clocoteste poti pune orezul(daca nu vrei orez poti sa-l inlocuiesti cu 1-2 linguri de faina diluate in putina apa,pusa la final in ultimele 5 minute).Cand totul este fiert se pun mai intai albusele de la oua(albusele se bat putin inainte si se pun direct in oala,mestecand cu o lingura) apoi se pune smantana amestecata cu galbenusele.Ciorbita se poate manca si asa sau cu putin otet .


Commenti