Sparanghel cu ou prajit si parmezan

In aceasta perioada la noi gasesti peste tot sparanghel proaspat si cum are un pret mai mic decat anul trecut(cand costa 4-5 euro/legatura/500 grame),anul aceasta am cumparat de foarte multe ori sparanghel proaspat.Noua ne place simplu,inabusit in unt,sau cu o felie de sunca presata si putina crema de branza,sau cu un ou prajit langa ca in reteta de azi.
Ai nevoie de :
- o legatura de sparanghel de persoana(din 500 grame sparanghel vei arunca cam jumatate,partea inferioara fiind lemnoasa)
- un ou/persoana
- sare,piper
- putin parmezan ras
- unt sau ulei pentru innabusit sparanghelul
Sparanghelului proaspat i se indeparteaza partea lemnoasa: tinand sparanghelul cu amandoua mainile(tinand mai mult prea partea lemnoasa)se rupe usor...se va rupe el singur chiar in locul unde incepe sa nu mai fie lemnos.Practic vei ramane cam cu jumatete de sparanghel,aceata parte (partea cu varful)eu o curat ulterior cu un curatator de cartofi.Apoi eu ii pun intr-o tigaie cu putin unt (si foarte putina sare)sa se innabuse putin (cu capacul pus,la foc mic).Cand este gata sparanghelul puteti sa prajiti ouale(noua ne plac ouale moi),apoi pe fiecare farfurie se pune o mana de sparabghel si un ou prajit deasupra,apoi putin piper proaspat macinat si putin parmezan proaspat ras.

Commenti