Peperoni grigliati in insalata

Cea mai simpla salata,buna cu fripturi,mancaruri mai grele e usor de facut (daca elimini etapa de copt ardeii la flacara).Daca nu ai chef sa murdaresti aragazul atunci porneste cuptorul si intr-o tava pune ardeii la foc mare pana devin moi,apoi procedeul este identic.Chiar daca apoi nu vor avea acel gust de afumat,ars...etc
Ai nevoie de :
- ardei gras(eu folosesc rosu ca-mi place gustul lor dulce)
- putin otet
- sare
- ulei de masline

Ardeii se spala si ii stergi de apa,ii pui direct pe flacara aragazului si ii intorci pe alta parte cand sunt rumeniti pe o parte.Trebuie sa stai pe langa ei sa nu se arda prea tare.Pe masura ce ardeii se rumenesc pe toate partile ii pui intr-un castron si ii acoperi cu folie de plastic(pelicola) sau mai simplu poti baga castronul intr-o punga mare de plastic(de la cumparaturi),apoi o inchizi bine...pielea ardeilor va iesi aproape singura de pe ardei.Dupa ce ai curatat ardeii de piele taie fiecare ardei pe jumatate si scoate toate semintele,apoi taie toti ardeii in fasii potrivite,eu le rup cu mana :-).Eu de obicei dupa ce scot pielita de la ardei,cand sunt inca intregi,ii curat foarte bine de orice rest ars,apoi schimb castronul si lichidul care va iesi din ardei il pastrez,avand un gust foarte bun,il pun in salata. Intr-un castron se pun toti ardeii taiati fasii,putina sare apoi otet (dupa gustul fiecaruia) si ulei de masline.Eu o prepar asa...poate cineva are idei si mai bune :-)


Commenti