Rulouri de sparanghel cu sunca presata si crema de cascaval

Sparanghelul are un gust delicios iar in aceasta perioada se gaseste in abondanta in toate magazinele de la noi.Puteti sa-l mancati simplu,innabusit in putin unt,cu un ou prajit deasupra sau cu sunca presata si crema de branza ca in reteta de azi .Retetele cu sparanghel sunt multe,le voi scrie in timp pe blog.
Ai nevoie de :
- sparanghel (proaspat sau congelat)(cate 3-4 pentru fiecare rulou)
- cate o felie de sunca presata/fiecare rulou (folositi 2 felii daca sunca are feliile mici)
- cascaval (eu am folosit Leerdamer,dar puteti folosi si alt tip)
- 0,5 litri lapte
- putin unt pentru innabusit sparanghelul
- sare,piper,nucsoara
- 1 lingura de faina alba
- putin parmezan (optional)
Sparanghelul se rupe de la partea lemnoasa (citeste si aici)se curata de partea externa cu un curatator de cartofi,se pune la innabusit cu putin unt,sare si piper.Intre timp se prepara crema de cascaval: intr-o cratita pune laptele la fiert impreuna cu cascavalul taiat cubulete mici,si putin parmezan ras(optional)putina nucsoara rasa proaspat,incet ,incet cascavalul incepe sa se topeasca si puteti pune lingura de faina(dizolvata in putin lapte,fara cocoloase) si mai lasati 5 minute,mestecand incontinuu.Rulourile se fac punand 3-4 bucati de sparanghel pe 1 sau 2 felii de sunca presata apoi rulezi.Se pot servi si asa,cu putina crema de cascaval deasupra sau se pot aranja toate rulourile intr-o tava apoi le acoperi cu crema de cascaval si le bagi la cuptor la 180°C 10-15 minute (pana devin aurii deasupra)

Commenti