Agnolotii in ragu bianco di salsiccia

 
 
Agnolotti este un tip de pasta umplut cu carne sau cu spanac.Eu ii iau proaspeti de la soacra mea care-i prepara foarte multi cel putin 1 data/luna,apoi ii pune in congelator.Intr-o buna zi voi face si eu agnolotti proaspeti cu ea,si voi pune si reteta.reteta in sine nu este grea,se face o foaie de taietei (citeste aici cum se face) apoi o umplutura din carne,oua,parmezan.Bine,soacra mea se complica facand carnea mai intai la cuptor(din 3 tipuri de carne :porc,vitel,iepure),apoi toata trecuta la mixer pana devine o pasta,impreuna cu parmezan,ou,nucsoara,o felie de mortadela,,,etc.In aceasta reteta sunt umpluti cu un amestec de carne ,dar se fac si cu ricotta(urda) si spanac,sau amestec de branzeturi...etc.Reteta poate fi facuta si cu alt tip de pasta:spaghete,fusilli,penne,,,etc."Ragu" este un sos care este de obicei rosu,adica cu sos de rosii,ragu alb nu are rosii in compozitie.
Ai nevoie de :
- agnolotti
- pentru ragu alb cu carne:
- 200-300 grame carne de la carnat proaspat sau carne tocata
- 1 morcov mic taiat marunt
- o ceapa mica taiata marunt
- 1 frunza de dafin
- cateva frunze de salvie
- 1 pahar vin alb sec
- 1-2 catei usturoi
- o ramura de rozmarin
Intr-o tigaie mare se prepara acest "ragu" alb :se pun la rumenit morcovul si ceapa tocate marunt impreuna cu usturiul,salvia,frunza de dafin si ramura de rozmarin(frunzulitele),cand sunt usor rumenite se pune si carnea de la carnatul proaspat sau carnea tocata,se mai lasa pana carnea este si ea usor rumenita,apoi poti pune vinul si lasi sa s  evapore cateva minute,apoi completezi cu apa,pui capacul si astepti ca totul sa fie moale(20-30 minute).
Se fierb agnolotti "al dente" http://www.academiabarilla.it/ricette/how-to-guida-alla-preparazione/come-cuocere-pasta.aspx (adica sa fie fiarta dar sa nu se lipeasca,sa aiba o usoara rezistenta la dinti) in apa clocotita (depinde daca sunt proaspeti,congelati),se strecoara si se pun imediat in tigaie peste acest ragu alb,se mesteca bine si se servesc cu eventual parmezan proaspat ras deasupra.

Commenti