Vinete prajite cu mujdei de usturoi

Sunt foarte gustoase si numai bune in post.
Ai nevoie de :
- vinete
- faina
- usturoi
- sare groasa ,piper
- ulei pentru prajit
- putin ulei de masline pentru mujdei


Vinetele spalate se decojesc,se taie felii de 0,5-1 cm si se pun la scurs (intr-o sita mare)cu putina sare groasa deasupra,sa elimine lichidul amarui.Dupa 1-2 ore se scot,se spala de sare,se sterg cu hartie/prosop curat sa elimini apa de pe ele,se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte,atenti se prajesc foarte repede.Se scot pe hartie absorbanta sa elimini uleiul in exces si se servesc cu mujdei de usturoi.Am observat ca daca nu treci feliile de vinete prin faina au tendinta sa absoarba prea mult ulei si sa devina prea uleioase(vinetele se comporta ca si un burete si absorb imediat uleiul,dar daca le treci prin putina faina ,la prajit in ulei incins faina va impiedica vinetelor sa absoarba mult ulei,deoarece formeaza o foita protectiva care se intareste la prajit,vinetele devin moi in interior si crocante la exterior).
Mujdeiul de usturoi pentru aceasta reteta eu il fac mai subtire, foarte rapid .Cureti usturoi,il pisezi cu aparatul,pui putina sare si cate putin ulei de masline.Poti sa-l lungesti cu putina apa.Cand crezi ca a devenit lucios si s-a ingrosat putin pune-l deasupra vinetelor.

Commenti