Orez cu legume


O reteta lejera,simpla buna in perioada de post sau...de dieta :-)
Ai nevoie de :
- 1 morcov
- o cana de orez(de preferat cu  bobul lung basmati sau thai)
- 1 ardei gras
- mazare cateva linguri
- 2 cani de supa de legume
- 2-3 dovlecei
- sare,piper.
- cimbru proaspat si patrunjel
- ulei pentru innabusit sau unt daca nu tineti post sau dieta :).
Intr-o tigaie se inabuse legumele rondele/cubulete,mazarea in putin ulei(sau unt)cu ramurele de cimbru proaspat. Doar putin,sa ramana crocante.Intr-o cratita inalta(de preferat antiaderenta) se pune supa de legume(sau de pui) iar cand clocoteste se pun legumele inabusite si orezul .Se reduce focul la minim,se acopera cu capacul si se lasa 10-12 minute,fara a mesteca.Daca se mesteca boabele de orez se distrug,ar deveni un risotto/pilaf.In aceasta reteta orezul ramane intreg si aproape uscat.La final se serveste cald cu putin ulei de masline deasupra sau putin unt :-) si patrunel proaspat tocat .


Commenti