Morcovi cu parfum de ienupar

Acesti morcovi ii plac lui Luca si sunt perfecti ca si garnitura mai ales pentru a insoti carnea la cuptor.
Ai nevoie de .
- morcovi
- cateva boabe de ienupar
- ulei (sau unt)
- sare.

Morcovii se curata,se taie rondele.Intr-o tigaie cu putin ulei(unt) se pun boabele de ienupar si se apasa usor pe boabe in timp ce se rumenesc si scot parfumul lor ,iar cand vei simti parfumul si in aer :-) (aromele/uleiul ienuparului parfumeaza uleiul )poti pune morcovii rondele(daca se poate sa-i taiati de aceiasi grosime,sa fie gata toti in acelasi timp).Se reduce focul la minim si pui capacul.Nu este necesara adaugarea de apa deoarece morcovii vor lasa din lichidul lor si vor deveni moi tocmai in lichidul lor,chiar daca nu este mult).Dupa cateva minute mestecati apoi acoperiti din nou cu capacul.Sunt gata cand intra furculita in ei dar au inca o mica rezistenta,adica nu-i lasati sa devina o crema :-).




Commenti