Iepure cu vin alb,salvie si rozmarin

Aceasta reteta o prepar destul de des,mai ales cand gasesc carne de iepure proaspata.Adevarul este ca aceasta reteta am gustat-o la soacra mea,prin 2005,in Italia gasesc carne de iepure aproape la orice magazin.
Ai nevoie de :
- carne de iepure 4-5 bucati(nu pun cantitatile, eu de obicei gatesc pentru 2-3 persoane)
- salvie si rozmarin proaspete
- 1/4 ceapa
- un catel usturoi
- un pahar de vin alb
- sare,piper
- faina alba pentru a trece carnea initial.
Carnea de iepure se taie in bucati potrivite,se trece prin putina faina alba,se pune intr-o tigaie mai inalta/cratita cu ulei fierbinte,se rumeneste usor pe toate partile,fara a se arde,apoi se pune vinul alb,se lasa sa se evapore vinul cateva minute,se pun frunzele de salvie si frunzulitele de rozmarin,ceapa tocata fin si usturoiul maruntit.Se lasa cateva minute sa se inabuse,apoi se adauga putina apa,se pune capacul,se reduce focul la mediu,se lasa cam 30 minute.Se mesteca din cand in cand.La final se va forma in jurul iepurelui un sos foarte delicat si parfumat.Noi l-am servit simplu dar se poate servi si cu putina mamaliguta( sau ce doriti).

Commenti