Hamsii "in carpione"

Reteta este de la soacra mea,cred ca le-ar face si legata la ochi ,e experta :-) deoarece in zona noastra se fac in orice familie. Ca si reteta de aici (marinatura picanta) dar acestea sunt traditionale zonei noastre si se numesc "in carpione"  ...daca stau sa ma gandesc bine soacra mea face multe retete "in carpione" ,in Piemonte(zona de N-V a Italiei) se pun in aceasta marinatura si dovleceii fripti,vinete fripte,alte tipuri de peste,etc.
Ai nevoie de :
- hamsii proaspete
pentru marinatura :
- o parte vin alb
- o parte otet
- o parte apa(daca nu vrei marinatura prea acrisoara)
- frunze de salvie
- 1/2 ceapa feliata si/sau usturoi
- sare,piper.
Hamsiile proaspete se curata,se prajesc ca si aici http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/hamsii-proaspete-fripte.html si se prepara marinatura : Intr-o cratita se pune apa(optional),vinul si otetul,sare si piper,feliile de ceapa si/sau usturoiul felii ,frunzele de salvie se lasa sa fiarba 5-10 minute apoi dupa ce se raceste putin se pune peste hamsiile fripte,de preferat intr-un castron mare sau chiar o cutie cu capac pentru a putea fi puse la frigider si tinute macar cateva ore inainte de a fi mancate.

Commenti