Ciorba de rosii

Imi place la nebunie aceasta reteta cand rosiile sunt coapte si dulci.In multe retete caut parfumul din copilarie,iar aceasta reteta este o reusita perfecta.
Ai nevoie de :
- 1 kg rosii proaspete
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 cartof
- o ceasca de orez
- ulei
- sare,piper
- patrunjel sau leustean.


Rosiile se decojesc (nu-mi place pielita lor in mancare) tinandu-le cateva secunde in apa clocotita apoi puse imediat in apa rece(astfel pielea lor iese foarte usor),se taie bucati mari se pun intr-o tigaie larga cu putin ulei si se lasa cateva minute cu sare si piper.Fac acest pasaj pentru a obtine niste rosii si mai dulci,scazand din lichidul lor.Desigur puteti face ca si mama mea: taie rosiile (spalate) direct in oala :-) in bucati mari(fara sa le scoata pielita si fara sa le treaca prin tigaie).Intr-o oala incapatoare eu pun toate legumele taiate cubulete mici,cartofii si orezul apoi dupa cateva minute de clocote pun si rosiile .Se lasa sa clocoteasca inca 15-20 minute pana totul este bine fiert.Gustati de sare si piper.Ornati cu patrunjel tocat marunt sau leustean.





Commenti