Salata de fasole uscata cu ton si ceapa rosie

Aceasta reteta am descoperit-o in Italia (ca muuulte alte reteta de altfel),este super rapida si satioasa.
Ai nevoie de :
 - fasole uscata (o conserva cu boabe)
- o conserva cu ton in ulei
- o ceapa rosie
- putin otet
- sare,piper,patrunjel
- ulei de masline
- 1 catel de usturoi(optional) (eu nu am pus)
- cateva masline (optional) ( eu nu am pus)
- 2-3 fileuri de ansoa (eu nu am pus)

  De obicei se face doar cu fasole boabe,ton,ceapa rosie,ulei,otet,sare,piper,patrunjel ,dar am gasit si unele variante ( in anumite zone ale Italiei) unde folosesc si putin usturoi,cateva masline,fileuri de ansoa.Eu nu le-am folosit pentru ca m-am obisnuit sa fac varianta simpla.
Reteta extrordinar de simpla : intr-un caston pui fasolea boabe din conserva (sau fiarta de tine,poate ti-a ramas de la alta reteta),tonul din conserva,ulei de masline,patrunjelul tocat marunt,piper si putin otet.  Ceapa rosie taiata rondele foarte subtiri eu o pun intr-un castronas separat cu putina sare si otet si o frec putin cu mana pana se inmoaie putin apoi o adaug peste fasolea cu ton.Se mesteca bine toate ingredientele .

Commenti