Iahnie de fasole(de post)

Reteta aceasta o fac cand nu prea am pofta de carne si de obicei o prefer rece( probabil va parea ciudat dar fiecare o poate servi dupa pofta lui).Probabil se gasesc foarte multe variante ale acestei retete(iahnie sau ciorba de fasole o mai numesc eu) ; mai jos voi scrie cum o fac eu :-) .
Ai nevoie de :
- fasole uscata (lasata la inmuiat macar 12 ore)
- putin praz(sau o ceapa)
- 2-3 morcovi mici
- 1 ardei gras
- rosii in conserva
- putin ulei,sare,piper
- patrunjel (sau leustean)

Se lasa fasolea la inmuiat 12 ore apoi se pune la fiert ,se schimba de 2-3 apa(se lasa sa clocoteasca de fiecare data...mama mea punea si un cartof  impreuna cu fasolea pe care il scotea la final).
Intr-i tigaie se pune putin ulei apoi prazul(ceapa),morcovul si ardeiul tocate dupa preferinta.Se lasa sa se rumeneasca putin,se adauga sare,piper si rosii in bulion sau sos de rosii.Se pune capacul si se lasa la foc mic inca vreo 10 minute.Cand fasolea este aproape fiarta se uneste cu legumele inabusite putin in tigaie si se lasa pana toate componentele sunt fierte.
Se serveste fierbinte(sau rece :-) ) cu patrunjel (sau leustean) deasupra.

Commenti