Fasole batuta(sau frecata)

Reteta de post si nu numai,de mancat simpla cu muraturi sau intinsa pe paine prajita pe plita cu castraveti murati deasupra (varianta mea :-) ).
Ai nevoie de :
- fasole uscata
- ceapa pentru prajeala de pus deasupra
- putin sos de rosii (daca prajeala o preferati rosie) sau boia dulce
- putin usturoi(dupa gustul fiecaruia)
- sare,piper.

Fasolea se lasa in apa macar 12 ore la inmuiat.Apoi se fierbe fara sare 30-40 minute(depinde si de tipul de fasole).Cand este gata se lasa in strecuratoare sa elimine tot lichidul,apoi se freaca bine,sau mai bine in mixer pana devine o crema groasa.
Separat intr-o tigaie pune ceapa taiata julien(felii),putin usturoi pisat cu ulei(nu fi zgarcita).Eu pun si 1-2 linguri de apa incat sa nu se arda,sare,piper,reduc focul la minim si o las mai mult sa se inabuse decat sa se prajeasca si sa risc astfel de a o arde :-( . Daca vrei in acest moment poti pune si sos de rosii sau boia dulce .
Inainte de a pune totul pe platou se amesteca fasolea cu jumatate din ceapa inabusita(impreuna cu uleiul sau,dar nu exagerati) ,se gusta de sare,piper.
Se serveste cu muraturi sau dupa placul fiecaruia.
P.s pozele sunt facute de 2 ori(am facut de 2 ori fasole batuta in aceiasi perioada).

















Commenti