Acciughe in salsa verde / Ansoa(fileuri de hamsii) in sos verde

Fileurile de ansoa  se folosesc foarte des in bucatarie pentru a da si mai mult gust unor mancaruri,sosuri.In aceasta reteta le-am pus intr-un sos verde si le-am lasat cateva ore(macar 12) .Fileurile de ansoa nu sunt altceva decat hamsii ( Engraulis encrasicolus) sarate,de obicei se gasesc in comert in conserve cu ulei,sau  doar sarate.
Eu nu pun sare in sosul verde pentru ca fileurile sunt si asa sarate ,iar lasate 10-12 ore impreuna nu se simte lipsa de sare in sosul verde.Astfel preparate sunt un aperitiv minunat pe bruschete de paine.
Italiano
I filetti di acciughe vengono utilizzati molto spesso in cucina per insaporire ancora di più gli alimenti,le salse .In questa ricetta ho messo le acciughe nella salsa verde e le ho lasciate per almeno 12 ore nel frigo. I filetti di acciughe si trovano di solito sotto sale o in conserva,sott'olio.
Io non metto sale in questa salsa verde perche le acciughe sono gia loro salte,poi lasciarle 12 ore nella salsa verde fa insaporire anche la salsa. Fatti cosi sono un antipasto meraviglioso su bruschette di pane.

Commenti