27.10.11

Rolatine di maiale con zucchine e formaggio/Rulade de porc cu dovlecel si cascaval

Pentru aceasta reteta ai nevoie de :
- muschi de porc (sau alt tip de carne fara grasime si fara os)
- dovlecel(alegeti dovlecei mai mici),
- cascaval
- salvie,cimbru proaspat,rozmarin(alegeti care va place)
- putin unt(sau ulei) pentru rumenit
- putin vin alb
- sare,piper.
- putina faina.
 Carnea se taie felii subtiri si fiecare felie se mai bate usor cu ciocanul pentru a le subtia ulterior.Se pune putina sare,piper.
Dovlecei se taie felii (taiatii pe lungime) si se inabusa putin  intr-i tigaie cu f.putin ulei,la foc mic,cu capacul pus deasupra lor.Cascavalul se taie si el felii subtiri.
   Pe fiecare felie de carne se pune o felie de dovlecel(deja inabusit separat) si o felie mica de cascaval,se ruleaza o data apoi se pune din nou o felie de dovlecel si o felie de cascaval...se termina de rulat. E bine sa lasi 1-2 centimetri de carne libera ,incat sa rulezi bine si sa nu iese umplutura la prajit.Poti sa legi ruladele pentru a fi sigura ca nu se desfac,(cum faceam eu inainte) sau le prinzi cu 2 scobitori . Eu le trec prin putina faina pe toate partile si apoi le pun in tigaie cu partea finala in jos (astfel am observat ca nu desfac si nu e nevoie sa le mai leg sau sa le prind cu scobitorile).
In tigaie ai pus deja unt sau ulei(nu mult) frunze de salvie,cimbru proaspat sau rozmarin ; ruladele se rumenesc pe toate partile la foc potrivit ; dupa cateva minute vei observa ca incepe sa iese cascavalul topit afara :-) e semn ca ruladele sunt gata,nu e nevoie sa le mai tii pe foc (vor deveni mai seci) ,dovlecelul fiind deja copt iar carnea f.subtire.
  La final se stropesc cu vin alb,se mai lasa  cateva secunde apoi se scot ruladele si se pun pe o farfurie,se mai adauga putin vin alb incat sa adune toate resturile de pe fundul tigaii si sa formeze cu resturile de faina un sos f. bun ; pune sosul obtinut peste rulade .


2 commenti:

  1. Meravigliosi questi involtini, solo a guardarli ci viene l'acquolina, è un bel modo per cucinare la carne e per renderla ancora più appetitosa!
    Baciotti da Sabrina&Luca

    RispondiElimina

Si è verificato un errore nel gadget