17.9.12

Pomodori ripieni con tonno e maionese/Rosii umplute cu ton si maioneza

Ro
Ai nevoie de :
- rosii
- o conserva cu ton
- filete de ansoa
- maioneza (cu oua) http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/maioneza-cu-oua.html
- sau maioneza de post http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/maioneza-de-post-fara-oua.html
Rosiile folosite le tai (le fac o mica cruce) inainte de a le pune in apa clocotita...le pun in apa clocotita 10-15 secunde pentru a le scoate mai usor pielea.Pun cate o rosie ,in acest fel temperatura apei nu scade  si rosiile nu devin moi(pentru a le scoate pielea va trebui sa le tii mai mult in apa si deci rosiile vor deveni mai moi).
Italiano 
Hai bisogno di :
- pomodori maturi
- tonno in scatola
- filetti di ansoa
- maionese maioneza (cu oua) http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/maioneza-cu-oua.html che si puo sostituire con la maionese senza uova(di soia) sau maioneza de post http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/maioneza-de-post-fara-oua.html
RoDupa ce am tinut fiecare rosie in apa clocotita cate 10-12 secunde le pun in chiuveta plina cu apa si cuburi de gheata ( am facut mai multe rosii) ; astfel temperatura rosiilor scade imediat .Tot procedeul este facut pentru a avea rosii fara piele,dar tari :-) . Se ia fiecare rosie si i se scoate pielea,apoi rosia se taie pe jumatate si se scot si semintele cu ajutorul unei lingure.     Dupa ce am pregatit rosiile cum ati vazut ,am pregatit umplutura : am facut maioneza apoi am pus ton din conserva (scurs de ulei) si capere tocate marunt,piper (sare nu cred ca va fi nevoie ,tonul e putin sarat,caperele la fel...) se mesteca bine sa se sfarame bine bucatile de ton. Se umplu rosiile taiate pe jumatate cu acest amestec.Daca ai folosit rosii mai mici lasa-le intregi.Deasupra fiecarei rosii se pune cate o acciuga(sau alici,hamsii) si patrunjel tocat marunt
Am folosit acciughe(sau alici,hamsii) sàrate si conservate in ulei.
 
Italiano
Facciamo una croce con il coltello e mettiamo gli pomodori uno ad uno nel acqua bollente,si lasciano 5-10 secondi è si tirano fuori metendoli direttamente nell' acqua con ghiaccio ,in questo modo la pelle viene via facilmente.Ogni pomodoro si taglia a metà (se non e troppo grande si puo' lasciare anche cosi).Tira fuori i semi con un cucchiaio .Il ripieno si fa mettendo in una ciotola maionese,tonno in conserva(sgocciolato),capperi,pepe,si mescola bene e si riempono gli pomodori...Decorate con aciughe e un po' di prezzemollo.

   
                  

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