5.5.12

Ciorba de gasca cu bors/zeama de varza

Gasca are o carne grasa,de obicei cu partile cu os prepar ciorbe,iar cu pieptul prepar alte retete.Cu aceasta ciorbita merge foarte bine ceva acrisor cum ar fi borsul sau zeama de varza(clara).
Ai nevoie de:
- carne de gasca cu os
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1 pastarnac
- o ceasca de orez
- 1 cartof mic
- 1 catel de usturoi(optional)
- rosii in conserva
- bors sau zeama de varza(dupa gust)
Carnea de rata se spala,se curata,se taie bucati potrivite si s epune la fiert singura,de obicei eu carnea de gasca o iau de la parintii mei si carnea fierbe mai greu.Cand carnea este pe jumatate gata se pun si legumele tocate marunt,cartoful,orezul si daca va place rosii in conserva(mai spre final).La final se pune si borsul sau zeama de varza(dupa gust) lasati sa fiarba putin ,gustati de sare(zeama de varza poate fi putin sarata) si adaugati piper.

Nessun commento:

Posta un commento

Share it