18.4.12

Minestrone con la carne di anatra / Ciorba acrisoara de raţă


Parintii mei cresc foarte multe raţe,gâşte,curci,prepelite,bibilici,etc si de multe ori iau carne proaspata de la ei pe care o pregatesc in varie retete.Carnea de rata o prepar : intrega la cuptor cu suc de portocale,pieptul rumenit in tigaie cu legume...etc..sau in ciorba acrisoara cum am facut in aceasta reteta.Am mai facut :piept de rata cu mere si sos de coniac si piept de rata in sos de otet balsamic
Ai nevoie de :
- carne de rata
- 1 ceapa,
- 1 ardei rosu
- 1 morcov,
- 1 pastarnac(sau radacina de telina)
-  suc de rosii,
- sare, piper
- bors sau orice altceva pentru acrit,
- 1 ou,
- leustean verde sau orice tip de verdeata preferati
- o mana de varza acra(optional)
-1-2 linguri de orez(sau taietei in anumite zone ale Romaniei)
Carnea de rata,spalata bine se taie bucati,eu de obicei tin pieptul si pulpele pentru a realiza alte preparate,dar le puteti folosi si in aceasta ciorba,mai ales daca aveti multa carne de rata(cum am eu) si nu mai stiti ce sa faceti cu ea :-).Se pune la fiert in apa rece si se lasa sa fiarba cateva minute(un clocot). Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi se pune la fiert din nou impreuna cu varza acra(doar daca doriti).Cand este carnea aproape fiarta se adauga legumele (curatate, spalate, taiate cubulete). Adauga sare si piper.Adauga apoi orezul.Cand legumele sunt aproape gata se pune sucul de rosii(sau rosii in conserva,bulion) si zeama de varza(sau borsul).Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se pune oul batut,cu ajutorul unei linguri se mesteca bine sa se faca Zdrente/franjuri.Puneti leusteanul tocat marunt,se serveste cu smantana,ardei iuti(dupa plac).
ITALIANO
Una ricetta di minestra rumena.I miei genitori crescono moltissime anatre,oche,tacchini,quaglie,faraone,ecc e spesso prendono carne fresca da loro.La carne di anatra la cucino: intera al forno con succo d'arancia,il petto in padella(crocante) con verdure ... ecc .. o minestra inacidita come ho fatto in questa ricetta.
Avrete bisogno di:
- anatra
- 1 cipolla,
- 1 peperone rosso
- 1 carota,
- 1 pastinaca (o sedano rapa)
- passata di pomodoro( o pomodoro in scatola)
- sale e pepe
- succo di limone(liquido dei crauti o qualsiasi altra cosa a inacidire la minestra)
- 1 uovo
- levistico verde o le erbe preferiti(prezzemolo o foglie di sedano selvatico )
- una manciata di crauti (opzionale)

- una piccola mano di riso( o tagliolini,in certe zone dalla Romania)
 L'anatra si taglia a pezzi,di solito io tengo le coosce e il petto per fare altre ricette, ma è possibile utilizzarle anche in questa minestra, soprattutto se hai un sacco di carne di anatra (come ho io) e non so cosa a che fare con esso :-).La carne la metto a bollire in acqua fredda,fate bollire qualche minuto (portate ad ebollizione). Eliminata l'acqua con schiuma, sciacquare la carne e poi bollire di nuovo (in altra aqua)con i crauti tagliati finemente(solo se si desidera). Quando la carne è quasi cotta aggiungere le verdure (pulite, lavate, tagliate a cubetti). Aggiungere il sale e le verdure,il pepe.Poi metti il riso(una piccola mano)Cand sono quasi pronte le verdure(con la carne) mettete passata di pomodoro (o pomodori in scatola,salsa di pomodoro) e il liquido dei crauti (o succo di limone). Lasciate bollire qualche minuto poi aggiungere l'uovo crudo battuto,con un cucchiaio mescolate per fare gli"stracci".Tagliate levistico fresco e servite con panna acida,peperoncino(a piacere).

2 commenti:

  1. Ce buna e cu carne de rata,imi place tare mult,acrita cu bors!Bacioni!

    RispondiElimina

Si è verificato un errore nel gadget