Risotto cu morcov si spanac

Ai nevoie de :
- o mana orez/persoana
- un morcov
- spanac proaspat 200-300 grame (sau spanac congelat 1-2 cubulete)
- ulei sau unt (50ml./gr.)
- unt cat o nuca pentru final
- o mana de parmezan ras
- 1/4 ceapa tocata marunt(optional) eu u am pus
- sare,piper dupa gust
- supa sau apa pentru fiertul orezului(o cana orez- 2 cani lichid).
Citeste aici http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/risotto-cu-sofran.html  pentru a sti mai multe despre risotto si etapele sale .Intr-o tigaie se pun frunzele de spanac spalate bine,cu cateva pipcaturi de ulei,se pune capacul si se lasa la foc foarte mic pana cand spanacul si-a redus din volum dar are inca rezistenta .Intr-o alta tigaie inalta /cratita se pune morcovul cubulete sau rondele in putin ulei sau unt,se pune putina sare,se lasa focul mic,acoperit cu capac,pana morcovul devine cat de cat moale(va termian de fiert odata cu orezul)...apoi cand morcovul este putin inabusit se pune orezul,se lasa 2-3 minute sa se tosteze,apoi incepe sa pui din lichid(supa sau apa),pune sare,piper.Cand orezul este aproape gata se pune spanacul maruntit cu cutitul,si se maimlasa cateva minute.La final se pune o nuca de unt si parmezan,se stinge focul si se mesteca energic pentru a obtine un risotto cremos.

Commenti